Energieadvies VvE

Energie is een erg belangrijk deel van uw vereniging van eigenaren. Het is een thema waar zowel voor het geld als voor het milieu veel op terug te verdienen valt. Bij Minerva geven we u graag advies over uw energieverbruik en streven we ernaar om uw VvE zo duurzaam te maken als u zelf aangeeft te willen. Wij geven energieadvies aan de hand van ons stappenplan.

 

OVERLEG OVER UW HUIDIGE ENERGIEVERBRUIK

Allereerst gaan wij natuurlijk met u om de tafel zitten. We bespreken hoe uw energieverbruik nu geregeld is en zoeken samen naar verbeteringen. We bespreken bijvoorbeeld hoe we de lasten kunnen verlagen, maar ook of het handig is om duurzame maatregelen te nemen. Als uw VvE al heel duurzaam is, kan het ook zijn dat er niets hoeft te gebeuren. Dan kijken we naar de andere modules die Minerva aanbiedt.

 

DUURZAAM MEERJARENONDERHOUDSPLAN

Wanneer we in gesprek gaan over uw energieverbruik, kunnen we ook meteen een meerjarenonderhoudsplan opzetten (MJOP). Hieruit komt een duidelijk overzicht van het onderhoud bij uw VvE. Een variant hierop is het duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). Hierin staan ook duurzame maatregelen die doorgevoerd kunnen worden.

Wanneer u al een MJOP heeft, gaan wij hier uitgebreid naar kijken en maken we deze weer actueel. Wilt u meer informatie over het duurzaam meerjarenonderhoudsplan, bekijk dan onze pagina over DMJOP.

 

SUBSIDIES VOOR DUURZAME MAATREGELEN

Duurzame maatregelen zijn een grote investering. Vooral wanneer uw VvE aan de grote kant is, kan dit een flinke rekening opleveren. Gelukkig stimuleert de overheid deze duurzaamheid door subsidie voor isolatie beschikbaar te stellen.

Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om 20% van de kosten terug te krijgen na het plaatsen van isolatie. Deze subsidie voor woningisolatie geldt wanneer u minstens twee energiebesparende maatregelen aan laat leggen.

 

Indien u meer informatie en/of een prijsindicatie over ons stappenplan voor energieadvies van MINERVA wilt ontvangen, kunt u contact met ons opnemen of stuur een e-mail naar info@minerva-vgb.nl of bel 020 – 331 45 31.