Landelijke isolatie subsidie VvE

Isolatie is een flinke investering. Vooral als uw VvE van groot formaat is, kan zo’n investering spannend zijn. Gelukkig stimuleert de overheid deze duurzame maatregel door isolatie subsidie beschikbaar te stellen.

Als VvE beheerder willen wij u zo goed mogelijk adviseren over deze subsidies. Op die manier is het plannen van duurzame maatregelen, zoals dakisolatie of gevelisolatie, een rationele overweging.

 

SUBSIDIE WONINGISOLATIE

Per 15 september 2016 is het mogelijk om 20% van de kosten terug te krijgen na het plaatsen van isolatie. Deze subsidie voor woningisolatie geldt wanneer u minstens twee energiebesparende maatregelen neemt. U kunt kiezen uit isolatie van het dak, spouwmuren, de vloer, gevels en het plaatsen van isolatieglas.

Voor aanvullende maatregelen zoals isolatiedeuren, krijgt u extra subsidie en wanneer u een volledig appartement voorziet van een energiezuinig pakket, krijgt u ook een bonus.

De subsidie voor isolatie is tot 31 december 2018 aan te vragen.

 

ANDERE SUBSIDIES

Naast de 20% regeling zijn er nog een aantal kleine subsidies waar u als vereniging van eigenaren terecht kunt.

Zo kunt u als VvE subsidie aanvragen voor energieadvies. Dit is meestal bouwkundig advies voor uw specifieke situatie. Iemand komt bijvoorbeeld kijken welke soort isolatie geschikt is voor de beste aanpak en welk gedeelte van het gebouw u het beste kunt isoleren. Verder kunt u subsidie aanvragen voor het opstellen van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan. Dit plan kunnen we bij Minerva ook voor u opzetten. Heeft u al een plan van een andere beheerder of een eigen plan, dan kunnen wij deze voor u actualiseren.

Op de website van de energiesubsidiewijzer kunt u een overzicht vinden van alle subsidies en leningen per woonplaats.

 

DE VOLGENDE STAP NAAR ISOLATIE

Wanneer u het groot onderhoud gaat uitvoeren, helpt Minerva natuurlijk door u te helpen voorbereiden en toezicht te houden tijdens de bouw. Minerva helpt en adviseert u bij de verschillende stadia van de verbouwing. Zo bieden wij bouwkostenadvies, energiebesparingsadvies en geven wij tijdens de verbouwing advies op operationeel gebied.

 

Indien u meer informatie over isolatie subsidie van MINERVA wilt ontvangen, kunt u contact met ons opnemen of stuur een e-mail naar info@minerva-vgb.nl of bel 020 – 331 45 31.