SKW Gecertificeerd

Minerva Vastgoedbeheer beschikt sinds 2018 over het SKW productcertificaat voor beheerders van VvE’s, een onafhankelijk waarborg dat Minerva Vastgoedbeheer de hoogst haalbare kwaliteitsstandaard in de branche hanteert.

Op maandag 19 november 2018 is Minerva Vastgoedbeheer speciaal gehuldigd door Willem Englebert (SKW certificatiemanager) en Kees Oomen (VvE Belang) tijdens een congres van VvE Belang in de Expo te Haarlemmermeer.

Het ‘Productcertificaat voor Beheerders van Verenigingen van Eigenaars’ is ontwikkeld door VvE Belang, VGM NL (brancheorganisatie van professionele beheerders van Verenigingen van Eigenaars) en Aedes (vereniging van woningcorporaties) met als doel om aan Vereniging van Eigenaars inzichtelijk te maken welke beheerders de juiste kennis in huis hebben.
Het SKW-certificaat waarborgt onze interne processen en garandeert dat wij een betrouwbare en professionele VvE beheerder zijn. Bovendien betekent dit dat onze organisatie én dienstverlening op financieel, bestuurlijk en bouwkundig niveau volledig ISO 9001 – proof is.

De werkwijze van Minerva Vastgoedbeheer wordt jaarlijks door SKW Certificatie gecontroleerd. De eisen en normen hiervoor zijn vastgelegd in de Nationale beoordelingsrichtlijn 5016. De certificering geeft een extra waarborg dat Minerva Vastgoedbeheer de dienstverlening vormgeeft met concrete kennis van de wet- en regelgeving, de splitsingsakte, het modelreglement en de onderhoudsstaat van het gebouw en dat haar werknemers in deze ook deskundig zijn.

Aangesloten bij Vastgoed Management Nederland (VGM NL)

Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) is dé belangenbehartiger voor VvE- en vastgoedmanagers in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt meer dan honderd ondernemingen, hier werken meer dan 3000 vastgoedprofessionals. Een belangrijke doelstelling van VGM NL is de positie en autoriteit van de VvE manager te versterken door te verenigen en een gezamenlijke stem te laten horen richting VvE bestuurders & appartementseigenaren, beleidsmakers en politiek. We trekken samen op en maken een vuist waar dat individueel niet mogelijk is.

Doelen & strategie VGM NL:

  • Belangenbehartiging, modelcontracten & risicobeheersing
  • Delen van informatie, data & kennis
  • Communiceren over VvE management en de rol van VGM NL

Aangesloten bij de geschillencommissie VvE Management Zakelijk

Minerva Vastgoedbeheer is aangesloten bij de Geschillencommissie VvE Management Zakelijk. De geschillencommissie behandelt klachten van Verenigingen van Eigenaars tegen de beheerder waarna zij een bindend advies geeft.

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • De kwaliteit van het financiële beheer;
  • De kwaliteit van het bestuurlijk /administratieve beheer;
  • De kwaliteit van het bouwkundig/technisch beheer;
  • De advisering of juridische dienstverlening door de vastgoedbeheerder.